Kdaj se lotiti peke piškotov, da bodo najbolj okusni na božični dan? Vsaka vrsta ima svoj čas. Posamezne vrste peciva pripravljamo postopoma, tako da so vsa slastna ravno okoli božiča. Prve priprave se začnejo približno tri nedelje pred božičem. Začnemo z medenjaki, vaniljevimi rolicami, medvedjimi šapami in kokosovimi piškoti. Teden dni kasneje spečemo Linnejeve piškote iz svetlega in temnega testa, ki ne zahteva tako dolgo časa za mazanje. Teden pred božičem pripravimo marokane, nepečene piškote, naredimo prelive in nadeve ter piškote iz beljakovega testa. Nato dan pred božičem pečemo božične piškote in na božični dan jabolčni zavitek.
Preprosti in hitri čokoladni okraski
Za pripravo čokoladnih ostružkov lahko uporabimo lupilec krompirja. Če želimo večje ostružke, čokolado stopimo, pustimo, da se strdi na gladki deski in nato s strgalom postrgamo ostružke od zgoraj.
Še en okras dobimo tako, da stopljeno čokolado spustimo na peki papir in iz nje oblikujemo različne oblike, na primer spirale. Čokoladna plast ne sme biti predebela. Nato papir za 15 minut postavite v zamrzovalnik. Nastalo strjeno dekoracijo lahko nato uporabimo za okrasitev torte ali sladoledne lučke.
Niti drobtinice zapravljene
Uporabimo lahko tudi kose peciva, ki so nam ostali. Prelijemo jih v blender, dodamo marmelado, stepeno smetano, rum ali drug destilat (več kot, bolj sočna bo masa), dobro premešamo, oblikujemo kroglice, jih nabodemo na zobotrebce, pomočimo v čokoladno glazuro in položimo na papir. skodelice.
Okrasitev drevesca
Tudi božična drevesca so bila včasih okrašena s sladkarijami. Priboljški, kot so medenjaki, so bili zelo priljubljeni pri otrocih. Danes lahko dobite čokoladne božične okraske, kot so snežinke, zvončki, pentlje ali kovanci. Lahko pa svoje sladkarije tudi obesimo na drevesce, lahko na primer pustite otrokom, da okrasijo medenjake in jih nato obesite na božično drevesce. Sladkarije najbolje izgledajo na debelih borovcih, pa tudi na ozkih hemlockih.